Jobba med läxhjälp.

Meningsfullt, utvecklande och roligt extrajobb!

Det perfekta studentjobbet – bli Studybuddy idag.

 • Meriterande och utvecklande extrajobb
 • Utmärkt att kombinera med studier
 • AW och inspirerande föreläsningar flera gånger per termin
 • Möjlighet att skapa ditt första professionella nätverk
 • Coachprogram för din kommande karriär

Ansök direkt!
När du söker jobb hos Studybuddy registreras dina uppgifter i Studybuddys kandidatbank. Uppgifterna du lämnar är konfidentiella och behandlas i enlighet med PuL.Väx med oss!

Hos oss har du möjlighet att växa på flera olika plan. Vi vill att våra medarbetare ska växa med oss, både som människor och i sin karriär. Att jobba som Studybuddy innebär mer än ett vanligt extrajobb!

 

Utvecklande.

Som Studybuddy jobbar du med att uppmuntra och hjälpa dina elever med både kunskapsmässig och personlig utveckling. Du får möjligheten att motivera och inspirera. Du kommer att vara en uppskattad tillgång för både familjen och eleven och bidra med engagemang och driv – en upplevelse av att göra skillnad på riktigt.

 

Meriterande.

Tjänsten som Studybuddy är stimulerande och även en väldigt fin merit inför ditt kommande yrkesliv. Att utveckla din ledarskaps- och kommunikationsförmåga är kompetenser som du kommer att ha användning av oavsett vilket yrke du väljer i framtiden. Hos oss får du även möjlighet att skapa ditt första professionella nätverk genom olika aktiviteter, utbildningar och event för anställda.

 

Studentanpassat.

Då du arbetar eftermiddagar, kvällar och helger som Studybuddy, krockar det inte med dina föreläsningar och seminarier. Till stor del väljer du också själv dina arbetstider. Att ha ett kontinuerligt extrajobb under studierna förbättrar din ekonomi avsevärt.

Vägen till ett meningsfullt extrajobb.

1.

1

Du skickar in din ansökan med CV, personligt brev och betygsutdrag till oss, samtidigt som du ansöker hos polisen om ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten hittar du här.

2.

2

Vi kontrollerar att du har en lämplig bakgrund.

3.

3

Du får träffa vår rekryterare för intervju och ett pedagogiskt test.

4.

4

Vår rekryterare gör en bedömning av om du kommer passa som Studybuddy.

5.

5

Om du går vidare visar du oss ditt utdrag från belastningsregistret.

6.

6

Du skriver kontrakt, går igenom vår introduktionsutbildning och blir en Studybuddy!

Är du en Studybuddy?

Vi söker ständigt efter nya Studybuddies som brinner för att undervisa. Om du är en engagerad student och duktig på att förmedla din kunskap kan det vara dig vi söker. Vi erbjuder dig ett extrajobb som både är meriterande och som ger dig möjlighet att hjälpa och inspirera elever. Arbeta så mycket du vill eftermiddagar eller kvällar.

 

Studybuddy-profil:

 • Studerar på högskola, universitet eller gymnasiet och är minst 18 år
 • Engagerad och intresserad av att undervisa och se elever växa
 • Gedigna ämneskunskaper i valda undervisningsämnen

Träffa några blivande kollegor.

 ilango

 

Ilango

Jag är 25 år och läser till att bli civilingenjör med inriktning Design och Produktframtagning på KTH. Då jag inte pluggar eller jobbar gillar jag att umgås med vänner, spela musik och sporta.

 

Det ämne jag undervisar i är matematik då det ligger mig varmt om hjärtat. Att jobba på Studybuddy är både roligt och lärorikt. Pluggar man en teknisk utbildning har man inte mycket tid över, vilket gör Studybuddy till det perfekta extrajobbet för studenter.

 

Jag har alltid mått bra av att kunna hjälpa folk och extra kul är det om det handlar kunskapsöverföring. När man jobbar som Studybuddy förstår man också saker och ting bättre själv samtidigt som man får chansen att lär ut. Något annat är att jag älskar utmaningar. Det är inte alltid lätt att lära matematik eftersom vi alla tänker på olika sätt, och att försöka förklara på det lättaste sättet är en riktig utmaning.

tommy

 

Tommy

Jag är 22 år och läser mitt tredje år på KTH för att bli civilingenjör med inriktning mot design och produktframtagning. När jag inte pluggar spelar jag fotboll och umgås med vänner. Jag är också före detta dansare och har tidigare tävlingsdansat latindans på elitnivå.

 

Jag undervisar i matematik på högstadie- och gymnasienivå. Det är jättekul att få följa en elevs utveckling och hjälpa dem att ta tag i sina studier. Den bästa känslan är när polletten trillar ner hos eleven och de förstår något som de innan har haft svårt för!

 

Att jobba som Studybuddy är jättebra extrajobb. Som student är det grymt att kunna anpassa sina arbetstider efter studiebördan. Förutom ett välkommet tillslag CSN-bidraget, är det en riktig egoboost att kunna hjälpa folk.

sara

 

Sara

Jag är 25 år och läser termin 5 på kandidatprogrammet i Digitala medier på Stockholms universitet. Jag har alltid varit intresserad av bild, form och film och drömmen är att få arbeta med rörlig media i framtiden.

 

Innan jag hittade min utbildning arbetade jag som elevassistent under tre år. För mig är jobbet som Studybuddy ett perfekt sätt att få behålla en nära elevkontakt även nu när jag själv studerar. Favoritämnet är matematik men jag undervisar även i svenska, engelska, samhällskunskap och NO.

 

I mitt arbete strävar jag alltid efter att tända gnistan hos eleven. Det viktigaste är att gå in med motivation och jobba för att göra ämnet roligt. För mig är det bästa med att jobba som Studybuddy att det ger så mycket energi tillbaka, det är otroligt givande att få möjlighet att följa mina elevers utveckling och framsteg.

kerry

 

Kerry

Jag är 21 år och studerar för att bli civilingenjör på KTH, jag har valt att rikta in mig mot datateknik. På fritiden spelar jag piano, tidigare mycket klassiskt men nu har jag bytt till jazzigt piano eftersom att jag tycker om friheten det ger den spelande. Jag är väldigt musikintresserad och DJar också en del. Tidigare spelade jag fotboll, men nu blir det mest sporadiskt med kompisarna.

 

Jag undervisar i matte och fysik, och det är väldigt givande att både få göra något jag tycker är kul och få användning av det jag lär mig i skolan. Det är väldigt kul att lära ut eftersom att jag bidrar till att göra skillnad för eleven och öka dennes förståelse. Det är både intellektuellt stimulerande och roligt.

 

Det har varit spännande att följa utvecklingen hos mina elever. När vi precis har börjat med läxhjälp har de ofta varit lite uppgivna och tyckt att det har varit mycket att ta in. Utmaningen har varit att bryta ner det steg för steg och kunna förklara på ett sätt som de förstår. När vi når dit upplever jag att de har blivit både lugnare och gladare, och de har fått ett större intresse för ämnet.

buddycoach-gray

Rivstart på karriären.

För Studybuddies erbjuder vi förutom ett utvecklande extrajobb också stöd för en rivstart på din karriär. För att göra det har vi utvecklat Buddy Coach Program som är utvecklat för att ge våra Studybuddies bästa förutsättningar inför att ta klivet ut i arbete efter examen.

Buddy Coach Program inkluderar:

 • Hjälp att vässa ditt cv tillsammans med våra erfarna rekryterare
 • Handledning och intervjuträning med våra rekryteringsexperter
 • Tillgång till våra erfarna rekryteringsexperter inför kommande arbetsintervjuer